کتاب «قانون و قانونگرایی در سیره امام خمینی(ره)» نوشته اصغر میرشکاری توسط موسسه چاپ و نشر عروج منتشر و راهی بازار نشر شد.
در هر جامعهای قانون بر عهده شهروندان از یک طرف و مسئولین و کارگزاران از طرف دیگر وظایفی گذاشته است که البته رعایت و پایبندی مسئولین به قانون زیباتر و پسندیدهتر است. در جامعه اسلامی ایران هم امام خمینی(ره) در جایگاه رهبر انقلاب و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی در قول و در عمل چنان پایبندی بینظیری به قانون داشتند که میتواند بهترین سرمشق به ویژه برای کارگزاران باشد.
هدفی که کتاب «قانون و قانونگرایی در سیره امام خمینی» دنبال میکند، ارائه بخش قانونگرایی شخصیت امام خمینی(ره) برای الگوبرداری مسئولان و کارگزاران کشور است. کتاب پیش رو، 2 فصل اصلی دارد که فصل اول به سیره نظری امام خمینی در زمینه قانونگرایی و فصل دوم نیز به سیره عملی ایشان اختصاص دارد.
قصههای زندگی مولوی از سری کتابهای بزرگان ایرانی است که به قلم زینب یزدانی نوشته و انتشارات تیرگان آن را به چاپ رسانده است. تصویرگری این کتاب را فروغ بیژن بر عهده داشته است.
نویسنده این کتاب که برای گروه سنی ج و د نوشته شده، سعی میکند تا با زبانی ساده، شرح حال زندگانی و خدمات مولانا جلال الدین محمد بلخی ، شاعر بلند آوازه ایرانی را برای کودکان ونوجوانان روایت کند.
یادی از کودکی، ملاقات با عطار، یک اتفاق شگفتانگیز، غیبت شمس، آشنایی با صلاحالدین زرکوب و بهانهای برای سرودن مثنوی عناوین داستان هایی است که در این کتاب گنجانده شده است.
درباره این کتاب می خوانیم: محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی، ملقب به جلال الدین محمد بلخی از مشهورترین شاعران ایرانی است که در سال604 هجری قمری در بلخ به دنیا آمد و طی مدت عمر شصت و هشت ساله خود خدمات بسیار زیادی را انجام داد. با آنکه آثار مولوی به عموم جهانیان تعلق دارد، ولی پارسیزبانان بهرهٔ خود را از او بیشتر میدانن، چرا که حدود شصت تا هفتاد هزار بیت از ابیات او به زبان فارسی گفته شده است. آثار مولانا جز در مناطق فارسی زبان، تاثیر فراوانی در هند و پاکستان و ترکیه و آسیای میانه گذاشته است
کتاب «المروی من کتاب علی(ع)» با تحقیق محمدامین پورامینی، مختصری از «کتاب علی(ع)» است. «کتاب علی(ع)» که اکنون در دسترس نیست، شامل مباحثی است که پیامبر اسلام برای حضرت علی(ع) بازگو کرده و امیرالمومنین (ع) آنها را به رشته تحریر درآورده است. در این کتاب برخی مباحث قرآنی و معارف دینی، دعاهای مورد تایید پیامبر (ع) و علی (ع) و برخی دیگر از مسایل فقهی و غیرفقهی مطرح شدهاند.
مجموعه دستنوشتههای حضرت امیرالمومنین امام علی بن ابیطالب از سخنان نبی اکرم (ص) در نخستین کتاب تاریخ اسلام گردآوری شده که اصل آن اکنون در دسترس نیست. از این کتاب در بیان معصومان با عنوان «کتاب علی (ع)» یاد شده است. حجتالاسلام محمدامین پورامینی بر اساس مهمترین منابع شیعی و اهل سنت بخشی از این اثر مهم را در کتاب «المروی من کتاب علی (ع)» گردآوری و منتشر کرده است.
پورامینی در بخشی از پیشگفتار خود بر این کتاب آورده است که اصل این کتاب اکنون موجود نیست و در شمار میراث اهلبیت (ع) به شمار میرود که حضرت حجت بن الحسن العسکری (عج) آن را در اختیار دارد.
«اندیشه سیاسی امام خمینی (ره)» نوشته غلامرضا ذاکر صالحی از سوی انتشارات سروش و «انسان کامل از دیدگاه ابن عربی و امام خمینی» نوشته نرگس موحدی از سوی نشر عروج منتشر شدند.
به تازگی دو کتاب جدید درباره برخی آرای سیاسی و فلسفی امام خمینی (ره) منتشر شده است. یکی از این آثار «اندیشه سیاسی امام خمینی (ره)» نام دارد که پژوهش جدیدی در حوزه نگاه فلسفی امام به مساله سیاست است. در کتاب دیگر با عنوان «انسان کامل از دیدگاه ابنعربی و امام خمینی» نظریات امام خمینی و شیخ محیالدین ابنعربی درباره مساله عرفانیـفلسفی «انسان کامل» مورد همسنجی قرار گرفتهاند.
کتاب «فرهنگ و آداب روزهداری با غذایهای طبیعی» به قلم محمد دریایی و رسول حیدری، برای چهارمین بار در رمضان امسال به بازار کتاب آمد.
چهارمین چاپ کتاب «فرهنگ و آداب روزهداری با غذایهای طبیعی» تالیف مشترک دکتر محمد دریایی، متخصص علوم زیستی و گیاهان دارویی و رسول حیدری، مدرس تغذیه گیاهی، از سوی انتشارات سفیر اردهال منتشر شد.
کتاب حاضر در دو بخش و 23 فصل تدوین شده است. مخاطبان روزهدار میتوانند در قالب دو بخش «فرهنگ و آداب روزهداری» و «برنامه غذایی سحر و افطار» مباحثی مانند «فرهنگ و آداب روزهداری»، «روزهداری، برنامه اعتدال و تضمین سلامت»، «سلامت دستگاه گوارش در پرتو روزه»، «روزهداری در جهان طب و بهداشت»، «تغذیه در ماه رمضان» و «برنامه افطاری و سحر» را مطالعه کنند.
برخی از كتابها، نگاهی ویژه و بعضا تحلیلی و عمیق به موضوع دعا دارند و میتوانند نگرشی تازه و خاص نسبت به نیایش را در ذهن مخاطبانشان پديد آورند. آن چه ميخوانيد، فهرست گزیدهای از 23 كتاب با اين ويژگي است با اين اميد كه مايه ارتقاي بهرههاي شما از ايام و ليالي قدر شوند.
یافتن ارتباط با وجودی است که نیایشگر، آن را به عنوان پروردگار خود یا موجودی روحانی میپندارد و از رهگذر دعا، خواستههای خویش را با منبعی قدسی، مطرح میسازد. دعا میتواند صورتی آرزویی، سپاسگزارانه، توبهگرایانه يا پرستشی داشته باشد و متناسب با هر فرهنگ، شکلی خاص بیابد.
نگاه به مقوله دعا و نیایش و معرفی ادعیه متنوع دینی، مضمون آثار و کتب بسياری است که هر یک از منظری خاص به این حوزه پرداختهاند. در این میان، برخی از آثار، نگاهی ویژه و بعضا تحلیلی و عمیق به موضوع دعا داشتهاند و میتوانند نگرشی تازه و خاص نسبت به نیایش را در ذهن مخاطبانشان پديد آورند. این گزارش کوتاه، 23 كتاب با اين ويژگي را به شما معرفي ميكند که با جستوجو در وبگاه کتابخانه ملی ایران و بر اساس تاریخ انتشار نظم یافته است. اميد كه مطالعه آنها، بهرههايتان از روزها و شبهاي قدر بهويژه شب بيستوسوم ماه مبارك رمضان را فزوني بخشد.
نقد کتاب داستانهای شهر جنگی:
در آثار داستانی جنگ ادبیات غرب نگاهی معترضانه و منتقدانه به پدیده جنگ وجود دارد وعشق مسئله اصلی وجنگ مسئله فرعی است. مثل وداع با اسلحه ارنست همینگوی به طوری که نویسنده به سبب خشونت و ویرانی ناشی از جنگ ازآن گریزان است و آثار جنگ جهانی اول و دوم خصوصا با همین رویکرد است. اما در ادبیات داستانی ایران، جنگ تحمیلی مسئله اصلی داستان محسوب می شود علاوه بر گرایشهای ملی و وطنی، آرمانها و ارزشهای مذهبی هم در نگاه نویسندگان جنگ دیده می شود.
بسیاری از آثار به دلیل اهمیت زیادی که به ارزشهای دفاع مقدس داده اند تا حدودی از قواعد داستان گویی دور شده اند و یکسره به آثاری با بار اعتقادی و ارزشی تبدیل شده اند مثل آثار داستانی مهدی شجاعی. در کنار چنین آثاری، داستانهایی نیز با دیدگاهی طبقاتی به نفع طبقه فرودست و فقیر جامعه دیده می شود. اما در جریان اصلی ادبیات داستانی جنگ با گرایش های ارزشی و اعتقادی به مسئله دفاع مقدس، نویسندگان متعددی حضور داشته اند این جریان در ابتدای دهه شصت با نویسندگانی نظیر سید مهدی شجاعی، علی موذنی، اکبر خلیلی، راضیه تجار، راضیه شاه حسینی، قاسمعلی فراست، حسین فتاحی و حبیب احمدزاده مطرح شد.
حبیب احمدزاده فارغ از اعتبار داخلی وجهانی، از نظر توانایی داستان نویسی با سایر نویسندگان فاصله زیادی دارد اهمیت آثار او در مقایسه با آثار سید مهدی شجاعی ودیگران، توجه واعتنا به دوروی سکه داستان یعنی محتوا و فرم است. او علاوه برالتزام عقیدتی نسبت به ارزشهای دفاع مقدس در محتوای آثارش، در عرصه فرم نیز نوآوریهای جدیدی ارایه داده است. تکنیک های فرمال و تمهیدات صوری در هفت داستان کوتاه او در داستانهای شهر جنگی موجب مطرح شدن این مجموعه شده است. اگر نویسندگان دیگر مثل شجاعی با تکیه بر عاطفه و احساس تلاش دارند تا فضای جنگ را به مخاطب انتقال دهند، احمدزاده درکنار سخن عاطفی واحساسی خود، از فرم نیز به شکل تکنیک های فرمال و صوری در این جهت بهره گرفته است با وجود اینکه برخی از داستانهای او بیشتر به خاطره نویسی و قطعه ادبی شباهت دارد اما از جهت به کار گرفتن تکنیک های صوری از ماهیت داستان نیز دور نیفتاده است.
«یادها و زخمها»، روایت اسماعیل حاجیبیگی از سالها تنگنای اسارت است و در بخشی از آن، خاطرات وی را از روزهداری در اسارتگاههای عراق میخوانیم.
«یادها و زخمها» روایت پایداری، استقامت و صبر اسیران ایرانی در برابر جنایات رژیم بعثی است. خاطرات این کتاب، بیانگر اعمال فشار و آزادبودن نیروهای بعثی در شکنجه و آزار و اذیت اسیران است. چگونگی برخورد غیرانسانی و وحشیانه ارتش بعثی با آزادگان، موضوع اصلی این کتاب است که بسیار پررنگ به تصویر کشیده شده است.
«یادها و زخمها» گزیدهای از خاطرات آزاده اسماعیل حاجیبیگی از اردوگاههای مختلف عراق است که در آن از استقامت، ایمان، ایثار و روحیه مقاومت و ایستادگی اسیران ایرانی در برابر بعثیها سخن گفته است. رفتار نیروهای دشمن از همان لحظات اولیه اسارت با رزمندگان اسیر، بسیار خشن و غیرانسانی بوده و این طرز برخورد در تمامی مراحل اسارت به چشم میخورد. این آزاده در شروع خاطراتش به همین نکته اشاره کرده است:
با توجه به دستور مدیران نهاد کتابخانه های عمومی کشور و با توجه به مهر ماه مبارک رمضان، به کلیه اعضای گرامی عرض می گردد در صورت عودت کتابهای دارای تاخیر تا پایان ماه مبارک، همه جرایم بخشوده خواهد شد.
نمایشنامهٔ «پرواز به تاریکی» نوشتهٔ افشین هاشمی بازیگر شناخته شده تئاتر، سینما و تلویزیون به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر میشود.
نمایشنامه «پرواز به تاریکی» نوشته افشین هاشمی توسط انتشارات افراز به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر میشود.
قصه این نمایش که بین فروردین سال 1337 و آبان 1338 (یعنی در بازهی زمانی جدایی شاه از ثریا و پیش از ازدواج با فرح) می گذرد، روایت کننده روزهایی از زندگیِ زنی است که شاه از او خواستگاری کرده است. در شبی بارانی، یک مبارزِ گریخته از دستِ مأموران به عمارتِ او میآید و....
مجموعه انیمیشن «قصههای حسنی» با اشعاری از منوچهر احترامی، طنزپرداز و نویسنده مجموعه داستان های «حسنی نگو یه دسته گل» در قالب انیمیشن در تلویزیون نمایش داده می شود.
حاج محمدی روابط عمومی مرکز پویانمایی صبا با اعلام این خبر گفت: مجموعه انیمیشن «قصه های حسنی» به کارگردانی مشترک غلامعلی گرانمایه، علی احمدی و فائز علیدوستی و تهیه کنندگی مرکز پویانمایی صبا در 17 قسمت هفت دقیقه ای با تکنیک دوبعدی تولید و هم اکنون در کنداکتور پخش شبکه پویا قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این مجموعه انیمیشن حاوی اتفاقات جالب و آموزندهای است که برای پسر بچهای به نام حسنی رخ میدهد. در برخی قسمتهای این مجموعه داستان در مورد حسنی نیست و شخصیت اصلی داستان شخص دیگری است.
کتابی که رهبر انقلاب بر آن حاشیه نوشتند/نیروهای مذهبی چگونه به عرصه سیاست ایران وارد شدند؟
کتاب «جریانها و سازمانهای مذهبی - سیاسی در ایران (1320 -1357)» تالیف رسول جعفریان به دلیل پرداختن به سابقه مبارزاتی بسیاری از فعالان انقلابی با حاشیه نگاریهای ارزشمندی از جمله حاشیهنگاری رهبر انقلاب مواجه شده است. این کتدکتر رسول جعفریان، استادیار گروه تاریخ دانشگاه تهران تالیفات بسیاری درباره تاریخ ایران از جمله تاریخ اسلام، تاریخ صفویه، تاریخ قاجار و تاریخ معاصر دارد. «تاریخ تشیع» در دو جلد، «سیاست و فرهنگ روزگار صفوی» و «بازخوانی نهضت مشروطیت» از مهمترین کتابهای این نویسنده است.
کتاب «جریانها و سازمانهای مذهبی - سیاسی در ایران (1320 -1357)» به چگونگی شکلگیری جریانهای سیاسی- مذهبی در دوره پهلوی دوم میپردازد. جعفریان در این کتاب به ورود روحانیان به کانونهای مبارزه و نقش آنان با تکیه بر مذهب در عرصه فرهنگ و سپس سیاست تاکید دارد. کتاب به دلیل پرداختن به سابقه مبارزاتی بسیاری از فعالان انقلابی با حاشیه نگاریهای ارزشمندی از جمله حاشیهنگاری رهبر انقلاب مواجه شده است. رهبر معظم انقلاب هنگام مطالعه چاپ سوم کتاب و در فصلی که درباره شریعتی مطالبی عنوان شده حاشیه نوشتهاند. این حاشیه اختصاصا برای نویسنده کتاب ارسال شده و رسول جعفریان در چاپهای بعدی این کتاب ضمن انجام اصلاحات و افزودن مطالب جدید، نظرات مقام معظم رهبری را نیز در پاورقی کتاب آورده است.
حاشیهنگاریهای شخصیتهای تاثیرگذار در مبارزه علیه پهلوی و بازچاپ کتاب از سوی ناشران متفاوت از جمله مرکز اسناد انقلاب اسلامی، موسسه خانه کتاب و نشر علم باعث شد تا با نگاهی دقیقتر کتاب «کتاب جریانها و سازمانهای مذهبی - سیاسی در ایران (1320 -1357)» را ورق بزنیم.
اب در پی پاسخ به این پرسش است که رمز رهبری روحانیان در بهمن 57 چه بوده است؟
کتابهای «اوج»، «گلهای باغچه»، «این چراغ نباید خاموش شود» و «باران که ببارد و چند داستان دیگر» از تازههای داستانی انتشارات امیرکبیرند که به بازار کتاب راه یافتهاند.
مجموعه کتابهای «چشمههایی به سوی خورشید» در برگیرنده 20 اثر داستانی است که با موضوعی الهام گرفته از خطبه «همام» نهجالبلاغه به نگارش درآمدهاند و از سوی انتشارات امیرکبیر منتشر میشوند.
کتاب «اوج» نوشته زهرا پورقربان در ۱۴۳ صفحه و با شمارگان ۵۰۰ نسخه، در قطع رقعی و بهای پنجهزار و ۵۰۰تومان منتشر میشود. دیگر کتاب پورقربان در مجموعه چشمههایی به سوی خورشید، «گلهای باغچه» نام دارد. این اثر هم در ۱۲۰ صفحه نوشته شده و شمارگان آن ۵۰۰ نسخه است و در قطع رقعی و به بهای پنج هزار تومان منتشر شده است.
رمان «ده نفر قزلباش» نوشته حسین مسرور منتشر شد. برخی منتقدان ادبیات داستانی این اثر را از بهترین رمانهای تاریخی ایران میدانند.
این رمان که سال 1327 به صورت پاورقی در روزنامه اطلاعات وقت منتشر میشد، درباره سرنوشت ده قزلباش است که از سوی شاه طهماسب صفوی به ماموریت مهمی رفتهاند. داستان این رمان از آنجا آغاز میشود که حرمخانهٔ سلطنتی شاه طهماسب، در ارگ تربت حیدریه، به محاصرهٔ عبدالله خان ازُبک درآمده است.
شاه صفوی که تسلیم حرمخانه به اُزبکهای ضدشیعه را بیآبرویی بزرگی میداند، به 18 قزلباش (سربازان ارتش صفویه) داوطلب، دستور میدهد شب و روز بتازند و در زمان کوتاهی از قزوین به تربت حیدریه برسند. آنان باید به هر قیمتی شده از صف محاصره ازبکها عبور کنند و حکم مرگ زنان حرمسرای سلطنتی را به دست رئیس قراولان خاصه برسانند
آشنایی و نقد کتاب:داستانهای شهر جنگی/ نویسنده: حبیب احمدزاده در آثار داستانی جنگ ادبیات غرب نگاهی معترضانه و منتقدانه به پدیده جنگ وجود دارد وعشق مسئله اصلی وجنگ مسئله فرعی است. مثل وداع با اسلحه ارنست همینگوی به طوری که نویسنده به سبب خشونت و ویرانی ناشی از جنگ ازآن گریزان است و آثار جنگ جهانی اول و دوم خصوصا با همین رویکرد است. اما در ادبیات داستانی ایران، جنگ تحمیلی مسئله اصلی داستان محسوب می شود علاوه بر گرایشهای ملی و وطنی، آرمانها و ارزشهای مذهبی هم در نگاه نویسندگان جنگ دیده می شود. بسیاری از آثار به دلیل اهمیت زیادی که به ارزشهای دفاع مقدس داده اند تا حدودی از قواعد داستان گویی دور شده اند و یکسره به آثاری با بار اعتقادی و ارزشی تبدیل شده اند مثل آثار داستانی مهدی شجاعی. در کنار چنین آثاری، داستانهایی نیز با دیدگاهی طبقاتی به نفع طبقه فرودست و فقیر جامعه دیده می شود. اما در جریان اصلی ادبیات داستانی جنگ با گرایش های ارزشی و اعتقادی به مسئله دفاع مقدس، نویسندگان متعددی حضور داشته اند این جریان در ابتدای دهه شصت با نویسندگانی نظیر سید مهدی شجاعی، علی موذنی، اکبر خلیلی، راضیه تجار، راضیه شاه حسینی، قاسمعلی فراست، حسین فتاحی و حبیب احمدزاده مطرح شد.
کتاب «عجایب دنیا» با گزینش و ترجمه هادی خدادمنش و تصویرگری سمیرا ایمان فرد از سوی انتشارات مبتکران منتشر شد.
این کتاب که برای گروه سنی ج نوشته شده ، یکی از کتاب های مجموعه ده جلدی دانشنامه کودک و نوجوان است که تلاش می کند اطلاعات پایه و اساسی را در ارتباط با کره زمین، کیهان، بدن انسان، حمل و نقل، جانوران دریایی، جانوران وحشی، علم ،گیاهان و عجایب دنیا را در اختیار علاقه مندان قرار دهد.
نویسنده در این کتاب از دیوار چین، اهرام مصر، کلیسای سنت پیتر، آبشار ویکتوریا، موزه ایاصوفیل،شهر تاریخی پترا در یونان، مجسمه مسیح نجات بخش در برزیل، هرم چیچین ایتزا، دره گراندکانیون، شهر ماچوپیچو، تاج محل در هند و برج کج پیزا به عنوان برخی از عجیب ترین مکانهای روی کره زمین نام برده و در ادامه به بررسی زمان و چگونگی ساخت آنها به دست بشر پرداخته است.
«هندوانه به شرط عشق» عنوان مجموعه داستان طنز براي نوجوانان به قلم فرهاد حسنزاده است که توسط انتشارات چرخ و فلک به چاپ پنجم رسيده است.
این کتاب طنز شامل 6 داستان كوتاه با ماجراهايی خانوادگی و اجتماعی است و راوی در اغلب كارها به روابط خانوادگی و مسایل جاری بین آنها مثل دعواها، ساده لوحی های و شیرین کاریهای برخی افراد خانواده میپردازد.
سعید، راوی داستان و دو خواهرش سوسن و سنبل و پدری شاعر پیشه و خوش قلب و مادری که مدیریت خانواده با اوست و همیشه خرابکاری های پدر را رفع و رجوع می کند، همواره ماجراهایي خندهدار خلق مي كنند.
كتاب هاي «مي خواهم نقاشي بكشم»، « من هم عينك مي خواهم» و«مي خواهم از حيوانات حمايت كنم» نوشته لارن چايلند با ترجمه مهتاب يعقوبي منتشر شد.
اين كتاب ها كه در مجموعه اي با نام ماجراهاي چارلي و لورا تهيه شده اند با زباني ساده و در قالب حکایتهایی که برای اين دو شخصيت روی میدهد به آموزش نكات اخلاقي- اجتماعي براي كودكان مي پردازند.
مجموعه داستان هاي چارلي و لورا از سوي انتشارات پنگوئن به عنوان يكي از بهترين داستان هاي كودك هفتاد سال اخير برگزيده شده است.
كتاب «تفسير آيات حج (ويژه جوانان)» به قلم محمدعلی رضايیاصفهاني به همت مؤسسه فرهنگي هنري مشعر به تازگي منتشر شده است.
به نقل از پايگاه اطلاعرساني حج، كتاب «تفسير آيات حج (ويژه جوانان)» به قلم محمدعلي رضايیاصفهانی به همت مؤسسه فرهنگي هنري مشعر در بهار ۱۳۹۳ چاپ و روانه بازار شده است.
در بخشی از مقدمه اين کتاب میخوانیم: «اگر چه حج، در تعاليم پيامبران پيشين ريشه دارد، اما قرآن، حج را از انحرافات جاهلي عرب پيراست و به صورت يك عمل عبادي كامل به بشر عرضه كرد. آيات حج، نه تنها ما را با تاريخ كعبه و اعمال حج آشنا میكند، بلكه ضمن بيان احكام و مناسك، به حكمتها و آثار آن نيز اشاره دارد و روح حقيقی و معنوی آن را در دلها ميدمد.»
اين كتاب شامل چهار فصل «كليات»، «عمره»، «حج» و «اماكن و ايام مقدس مرتبط با حج» میشود كه هر فصل دربردارنده موضوعات مختلفی است. فصل كليات شامل موضوعهاي «مفهومشناسي تفسير و تاريخچه آن»، «روشها و گرايشهاي تفسيري»، «منابع استنباط و استخراج اسرار حج»، «سيماي كلي آيات حج در قرآن»، «فضايل و سيماي سوره حج» و «رابطه قرائت قرآن و حج» است.
خالق رمان «آه با شین» می گوید: هدفم به رخ کشیدن سبک رئالیسم جادویی نبوده است و انرژیام را معطوف نوشتن رمانی کردم که ساده، خوشخوان و قابل درک برای عموم باشد.
اهل دامغان است. خیلیها هنوز او را به عنوان شاعر و نویسنده کودکان و نوجوانان میشناسند اما دوسالی است که نام محمدکاظم مزینانی در ادبیات داستانی بزرگسال هم مطرح شده است. خودش میگوید، دو رمان در حوزه بزرگسال که در سه سال گذشته از او منتشر شده، بازخوردی بیش از چند دهه قلمزدنش برای کودکان داشته است. مزینانی پس از انتشار رمان «شاه بیشین» که از آثار پرفروش داستانی بود، رمان «آه با شین» را نوشت و آن را بخش دوم یک سهگانه دانست. او در گفتوگو با ایبنا از نوشتن ضلع دوم تریلوژیاش سخن گفت.
نکتهای که در متن «آه با شین» دیده میشود فضای شعرگونه این رمان است و بعضاً حتی از تکنیکهای شعر هم در نوشتن متن استفاده شده، قبول دارید طبع شاعرانه محمدکاظم مزینانی، در نگارش این اثر به کمک شما آمده است؟
بله، من از نگاه شاعرانه و تکنیکهای شعر در نوشتن این رمان بهره بردهام اما سعی کردiهام این نگاه به ماهیت داستان لطمه نزند. در نگارش این اثر به فضایی برای روان کردن توصیفها نیاز داشتم که این موضوع با نگاهی شعرگونه محقق میشد و البته این اتفاق، وحدت زمان و مکان داستان را با مخاطره روبهرو نکرده است. هر چند عموم نویسندگان از شعر به داستان نرسیدهاند ولی اگر سرزمین شعر به دست نویسنده فتح شود، نگارش داستان برای او جنبه دیگری پیدا میکند. البته نباید این نکته را فراموش کنیم که زبان شعر اجمالی است و زبان داستان تفصیلی. به نظرم شعر مانند پادشاه است و داستان نقش وزیر را دارد. پادشاه همیشه تصمیمات مهم را میگیرد و این وزیر است که کارها را پیش میبرد.
آنچه میخوانید یادداشت و تصاویری اختصاصی سید ابوالحسن مختاباد، نویسنده و روزنامهنگار درباره تجربه های خود از یک کتابخانه ایالتی آمریکاست.
بخشی از تجربههای ما در کتابخوانی محصول نگاهی است که سایر کشورها به این مقوله دارند. به گمان نگارنده کشورهای غربی و به ویژه آمریکا(به دلیل فضا و امکانات گستردهای که در آن هست) نگاهی متفاوتتر از کشورهایی چون ما به کتابخانه وکتابخوانی دارند.
پیشفرض و هدف اصلی آنهایی که درکار ساختن و ارایه خدمات کتابخانهای در آمریکا هستند بر این مبنا استوار است که هر نوع امکانات و موقعیتی را باید فراهم کرد تا فرد بیشتر در کتابخانه باقی بماند. به همین دلیل است که مبلمان و چینش کتابخانه به گونهای است که فرد مطالعه کننده مجبور نیست تمام مدت حضور در کتابخانه را تنها در صندلی خود بنشیند.
البته در هر طبقهای از این کتابخانه تفاوتها فراوان است. به این معنا که در برخی طبقات کسی اجازه بلند صحبت کردن را ندارد، اما در بعضی طبقات فرد میتواند به راحتی مباحثه و با همکلاسی یا همصحبت خود بحث کند.
هفتم تير، بهانهاي است براي شناخت شخصیت، سیر زندگی و آثار و انديشههای شهید دكتر سيد محمد حسيني بهشتی به عنوان یکی از نظريهپردازان جمهوري اسلامی ايران، با ارایه گزارشی کوتاه از کتابشناسی این عالم نوانديش و عملگرا...
شهادت آیتالله دکتر سيد محمد حسيني بهشتی و یارانش در دفتر حزب جمهوری اسلامی، یادوارهای تلخ را از صفحه هفتم تیر 1360 به تقویم تاریخ معاصر ایران گسترد. بهشتي عالمي نوانديش بود كه پا در وادي مبارزه و مسووليتهاي اجرايي نهاد. آثار قلمي او و سخنراني هاي او كه در قالب كتاب درآمدند، نكتهها و ديدگاههايي نو را در خود دارند كه ميتواند گرهگشاي برخي دشواريها باشد.
آن چه در زیر خواهید خواند، مشخصات کتابهایی با موضوع ابعاد مختلف شخصیت شهید بهشتی را در بر ميگيرد. اين گزارش حاصل جستوجو در دادههاي وبگاه «خانه کتاب» است که در يك دستهبندي موضوعي و سپس به ترتيب تاريخ، تنظيم يافته است.