مرتضی حاجباقری در کتاب «اولین اشتباه، آخرین اشتباه» خاطرات خود را از دوران اسارت بیان کرده است. بخشی از کتاب را که روایتگر روزهداری اسراست مرور میکنیم.
کتاب «اولین اشتباه، آخرین اشتباه»، دربردارنده خاطراتی از مرتضی حاجباقری، یکی از سرداران لشکر ثارالله کرمان است که از اوایل جنگ واحد تخریب را تشکیل داد. در این کتاب خاطرات راوی از دوران اسارت به خوبی و با صداقت آمده است. بخشی از کتاب را که روایتگر روزهداری اسرای ایرانی است، مرور میکنیم:
«...ما در دوران اسارت جزو مفقودین بودیم یعنی نه ایران از ما خبر داشت و نه صلیب سرخ جهانی نام ما را ثبت کرده بود. به همین جهت مشکلات ما از سایر اسرا بیشتر بود. هیچ نام و نشانی از ما در جایی نبود. عراقی ها به ما خیلی سخت میگرفتند. جز ارتباط و اتکال به خدا هیچ راهی نبود. تنها امیدمان استعانت خداوندی بود.
با ارسال مجدد سهمیه منابع کتابخانه عمومی فرزانگان، تعداد قابل توجهی کتاب شامل بخش های مختلف از جمله: رمان، داستانهای کوتاه و کودکان، دین و تاریخ ایران و...به کتابخانه رسیده است و با اتمام مراحل خدمات فنی، این منابع قابل امانت و مطالعه هستند.
واحد کودک و نوجوان انتشارات ذکر «نخستین دایرهالمعارف جانوران» اثر پاول داسول را با ترجمه جواد ثابتنژاد روانه بازار کتاب کرد.
نوجوانان با خواندن کتاب «نخستین دایرهالمعارف جانوران» علاوه بر یادگیری مطالب بیشتر درباره جانورانی که میشناسند، با موجودات جدید و شگفتانگیز دیگری نیز آشنا میشوند. همچنین تصاویر رنگی این کتاب خواننده را با شگفتیهای جهان جانوران روبهرو میکند.
میلیونها جانور متفاوت وجود دارد، اما آنها به گروههایی تقسیم میشوند که ویژگیهای مشترکی دارند. در این کتاب پنج گروه از جانوران شامل پستانداران، پرندگان، حشرات، خزندگان و آبزیان به طور مفصل معرفی میشوند.
«سفرنامه تفلیس» (گزارشی از وبای 1288ق/ 1871.م) تالیف میرزا تقی خان انصاری به کوشش فرامرز معتمد دزفولی منتشر شد. این کتاب روایت سفر میرزا تقی خان انصاری به تفلیس در زمان تاج گذاری الکساندر سوم است.
«سفرنامه تفلیس» (گزارشی از وبای 1288ق/ 1871.م) با تدوین فرامرز معتمد دزفولی است که به روایت سفر میرزا تقی خان انصاری در معیت شاهزاده حمزه میرزا حشمتالدوله به قصد تهنیت و دیدار الکساندر دوم امپراطور روسیه است.
کتاب «سفرنامه تفلیس» از بخشهای مانند مقدمه، خودنوشت، متن سفرنامه، رسالهای در تعلیم و تربیت و فهرست اعلام تشکیل شده است.
پشت جلد کتاب آمده است: «میرزا تقی خان نویسنده اثر همراه هیات دعوت شده در تاجگذاری الکساندر سوم عازم سفر و گذر از شهرهای ایران است، شهرهایی که در حال سپری کردن بیماری وبایند و او با دقتی شایان به گزارش وضعیت سلامت آنها میپردازد. چنان که به موازات گزارشهای از آن سامان و نظم و امنیت و بهداشت و آنچه سیویلیزاسیون آنجا مینامد نیز میدهد.»
در مقدمه این کتاب درباره شخصیت میرزا تقی خان انصاری میخوانیم: «نویسنده سفرنامه میرزا تقی خان انصاری طبیب حفظ الصحه و بهداشت دارالخلافه تهران است و نیز از ملازمان شاهزاده در سفر. آنچه از شرح احوال شخصی و تحصیلات و کوششهای وی در خودنوشتی که او از خود به جای گذاشته نشاندهنده آن است که وی از دانشوران و روزنامهنگاران موسس در علوم جدید و پایهگذار انجمنهای علمی و طبی در اصفهان شیراز است.»
«ازمجاهدین تا منافقین» به قلم مهدی حقبین، سیر تاریخی سازمان مجاهدین خلق از آغاز تاکنون را بررسی و تبیین کرده است.
«از مجاهدین تا منافقین» نوشته مهدی حقبین، با پرداختن به سیر تاریخی سازمان مجاهدین خلق از آغاز تاکنون، تلاش کرده است چهره سازمان مجاهدین خلق را به شیوهای منطقی و به دور از حاشیه و با تکیه بر اسناد کافی به نمایش بگذارد.
این کتاب در چهار بخش به نامهای «سازمان از ابتدا تا پیروزی انقلاب اسلامی»، «سازمان از پیروزی انقلاب تا خروج از زندان»، «سازمان در کنار دشمنان خلق ایران» و «سازمان و آخرین تحولات» تدوین شده است و همچنین در انتهای کتاب ضمائمی در زمینه بیوگرافی اعضای ارشد سازمان منافقین در تاریخ و بازخوانی افشاگریهای عضو سازمان مجاهدین در سال 1359 منتشر شده است.
اداره كل فرهنگي نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور از بين انبوه آثار منتشر شده در موضوع صهيونيسم و استكبار جهاني، گلچيني از بهترين آثار را انتخاب و در قالب پوستر اين چند كتاب به مخاطبين فرهيخته و كتاب دوست معرفي نموده است.
همزمان با فرا رسيدن روز جهاني قدس و روزهايي كه شاهد جنايات يهود و صهيونيسم با حمايت استكبار جهاني بر عليه مردم مظلوم فلسطين مي باشيم، نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور براي تبيين ابعاد متعدد مسئله صهيونيسم و استكبار جهاني اقدام به معرفي تعدادي از بهترين كتابهاي حوزه نشر در اين زمينه نموده است.
به گواه قرآن كريم - سوره مائده آيه 89- و اسناد غيرقابل انكار تاريخي، يهود، صهيونيسم و استكبار جهاني مهمترين دشمن مومنان و همه كساني هستند كه به دنبال عدالت و انسانيت مي باشند؛ با اين رويكرد بيش از پيش ضرورت كسب بصيرت و شناخت نسبت به اين موضوع ميان مردم احساس مي شود. لذا اداره كل فرهنگي از بين انبوه آثار منتشر شده، گلچيني از بهترين آثار را انتخاب و در قالب پوستر اين چند كتاب به مخاطبين فرهيخته و كتاب دوست معرفي نموده است.
کتاب «قانون و قانونگرایی در سیره امام خمینی(ره)» نوشته اصغر میرشکاری توسط موسسه چاپ و نشر عروج منتشر و راهی بازار نشر شد.
در هر جامعهای قانون بر عهده شهروندان از یک طرف و مسئولین و کارگزاران از طرف دیگر وظایفی گذاشته است که البته رعایت و پایبندی مسئولین به قانون زیباتر و پسندیدهتر است. در جامعه اسلامی ایران هم امام خمینی(ره) در جایگاه رهبر انقلاب و بنیانگذار نظام جمهوری اسلامی در قول و در عمل چنان پایبندی بینظیری به قانون داشتند که میتواند بهترین سرمشق به ویژه برای کارگزاران باشد.
هدفی که کتاب «قانون و قانونگرایی در سیره امام خمینی» دنبال میکند، ارائه بخش قانونگرایی شخصیت امام خمینی(ره) برای الگوبرداری مسئولان و کارگزاران کشور است. کتاب پیش رو، 2 فصل اصلی دارد که فصل اول به سیره نظری امام خمینی در زمینه قانونگرایی و فصل دوم نیز به سیره عملی ایشان اختصاص دارد.
قصههای زندگی مولوی از سری کتابهای بزرگان ایرانی است که به قلم زینب یزدانی نوشته و انتشارات تیرگان آن را به چاپ رسانده است. تصویرگری این کتاب را فروغ بیژن بر عهده داشته است.
نویسنده این کتاب که برای گروه سنی ج و د نوشته شده، سعی میکند تا با زبانی ساده، شرح حال زندگانی و خدمات مولانا جلال الدین محمد بلخی ، شاعر بلند آوازه ایرانی را برای کودکان ونوجوانان روایت کند.
یادی از کودکی، ملاقات با عطار، یک اتفاق شگفتانگیز، غیبت شمس، آشنایی با صلاحالدین زرکوب و بهانهای برای سرودن مثنوی عناوین داستان هایی است که در این کتاب گنجانده شده است.
درباره این کتاب می خوانیم: محمد ابن محمد ابن حسین حسینی خطیبی بکری بلخی، ملقب به جلال الدین محمد بلخی از مشهورترین شاعران ایرانی است که در سال604 هجری قمری در بلخ به دنیا آمد و طی مدت عمر شصت و هشت ساله خود خدمات بسیار زیادی را انجام داد. با آنکه آثار مولوی به عموم جهانیان تعلق دارد، ولی پارسیزبانان بهرهٔ خود را از او بیشتر میدانن، چرا که حدود شصت تا هفتاد هزار بیت از ابیات او به زبان فارسی گفته شده است. آثار مولانا جز در مناطق فارسی زبان، تاثیر فراوانی در هند و پاکستان و ترکیه و آسیای میانه گذاشته است
کتاب «المروی من کتاب علی(ع)» با تحقیق محمدامین پورامینی، مختصری از «کتاب علی(ع)» است. «کتاب علی(ع)» که اکنون در دسترس نیست، شامل مباحثی است که پیامبر اسلام برای حضرت علی(ع) بازگو کرده و امیرالمومنین (ع) آنها را به رشته تحریر درآورده است. در این کتاب برخی مباحث قرآنی و معارف دینی، دعاهای مورد تایید پیامبر (ع) و علی (ع) و برخی دیگر از مسایل فقهی و غیرفقهی مطرح شدهاند.
مجموعه دستنوشتههای حضرت امیرالمومنین امام علی بن ابیطالب از سخنان نبی اکرم (ص) در نخستین کتاب تاریخ اسلام گردآوری شده که اصل آن اکنون در دسترس نیست. از این کتاب در بیان معصومان با عنوان «کتاب علی (ع)» یاد شده است. حجتالاسلام محمدامین پورامینی بر اساس مهمترین منابع شیعی و اهل سنت بخشی از این اثر مهم را در کتاب «المروی من کتاب علی (ع)» گردآوری و منتشر کرده است.
پورامینی در بخشی از پیشگفتار خود بر این کتاب آورده است که اصل این کتاب اکنون موجود نیست و در شمار میراث اهلبیت (ع) به شمار میرود که حضرت حجت بن الحسن العسکری (عج) آن را در اختیار دارد.