مهلت ارسال آثار جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه ها از سوی دبیرخانه این جشنواره تا سی ام بهن ماه سال جاری تمدید شد.
به گزارش روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، دبیرخانه دومین جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه ها اقدام به تمدید مهلت تحویل آثار تا تاریخ سی ام بهمن سال جاری به این دبیرخانه کرده است.
گفتنی است موضوعات خاطره نویسی در این جشنواره برای کتابداران شامل: «کودکان و نخستین تجربه های برخورد با کودک»، «اندیشمندان و نویسندگان در کتابخانه»، «کتابدار به عنوان مشاور امین»، «ارزشمندترین تجربه کاری»، «کتابداران و خیرین کتابخانه ساز»، «اهدای کتاب»، «کتابداران و جایگاه شغلی، اجتماعی»، «کتابداران و دنیای مجازی» و «کتابدار و خانواده» است.
موضوعاتی شامل «نخستین تجربه حضور»، «وقایع و اتفاقات جالب»، «دوستان کتابخانه» و «من و کتابدار» نیز از محورهای خاطره نویسی برای اعضای کتابخانه ها است.
علاقه مندان می توانند آثار خود را از طریق پست الکترونیکی به نشانی: Khatereh@iranpl.ir و یا به نشانی پستی: بلوار کشاورز، فلسطین جنوبی، کوچه ذاکری، پلاک9، نهاد کتابخانه های عمومی کشور،طبقه دوم، اداره کل امور فرهنگی ارسال کنند.
اداره کل امور فرهنگی نهاد به منظور بهره گیری از تجارب کتابداران در زمینه های گوناگون علمی، پژوهشی و کاربردی با اهدافی چون تقویت قدرت نگارش، شناسایی و پرورش استعداد نویسندگی، استفاده از آثار فاخر در تولید فیلم نامه و سایر محصولات فرهنگی و... اقدام به برگزاری مسابقه خاطره نویسی میان کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی می کند.
گفتنی است، کتابداران، کودکان و نخستین تجربه های برخورد با کودک، اندیشمندان و نویسندگان در کتابخانه، کتابدار به عنوان مشاور امین متقاضیان شرکت در این مسابقه می بایست آثار خود را در تا بیست دوم بهمن 93 به ادارات شهرستان و یا اداره کل امور فرهنگی نهاد کتابخانه های عمومی کشور از طریق مراجعه حضوری و یا از طریق آدرس پست الکترونیکی khatereh@iranpl.ir ارسال کنند.
کتاب «آیندگان و روندگان» از مجموعه تاریخ شفاهی و تصویری ایران در عصر پهلوی دوم و سومین جلد آن است و گفتوگو با داریوش همایون از رجال سیاسی رژیم پهلوی و موسس روزنامه آیندگان را شامل میشود.
«حکمت و سیاست»، «فرماندهی و نافرمانی»، «آیندگان و روندگان» و «امنیت و اقتصاد» عنوان چهار جلد نخست از مجموعه تاریخ شفاهی و تصویری ایران در عصر پهلوی دوم است.
مجموعه پژوهشهایی همچون پروژه تاریخ شفاهی ایران در عصر پهلوی دوم را ميتوان پارهاي از فرهنگ اسلامي و ايراني در طول تاريخ دانست که در آن نه تنها سخنان مخالفان همواره شنيده شده بلکه به گونهاي در تاريخ نيز مانده است. در اين ميراث درخشان اسلامي، حق داوري به جاي گزينشگران به رهگذران و مخاطبان تاريخ سپرده شده است تا آنان سرهها را از ناسرهها جدا سازند. پس اين سنتها و عبرتهاي تاريخياند که نقدها را عيار ميگيرند نه واهمه از نقلها و روايتهاي تاريخي بر اين پايه.
پروژه تاریخ شفاهی راه نقد درباره رژیم پهلوی را باز کرد
در اين پروژه باب نقد بخش مهمي از تاريخ معاصر ايران گشوده شد تا جامعه امروز ما بتواند در پرتوي آن فهم تاريخي، توان خويش را از اينکه چرا رژيم پهلوي در برابر انقلاب مردم ايران فروپاشيد و چرا بايد فروميپاشيد، درک کند.
این مجموعه 50 جلدی که در حال حاضر چهار جلد آن منتشر شده، مجموعهای از دهها گفتوگوی پژوهشی با تصمیمسازان و بازیگران اصلی پهلوی دوم است که با حمایت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، کتابخانه مجلس، کتابخانه کنگره، سیمای جمهوری اسلامی و به سرپرستی حسین دهباشی تولید شده است.
احمد صادقی با همکاری فاطمه سمیعی کتابی برای دانشآموزان و دانشجویان تالیف کرده است که در آن به نقش ویژگیهای شخصیتی بر عملکرد تحصیلی اشاره و آن را مورد بررسی قرار دادهاند.
«شخصیتهای رنگی در تحصیل» کتابی است که دانشآموزان و دانشجویان با مطالعه این آن میتوانند به نقش ویژگیهای شخصیتی بر عملکرد تحصیلی آگاه شده و با خودشناسی و مدیریت نقاط قوت و ضعف خود به موفقیت تحصیلی بیشتری دست یابند.
همچنین مشاوران تحصیلی، معلمان و والدین، نیز با مطالعه این کتاب میتوانند با آگاهی از تفاوتهای فردی فراگیران در سبک یادگیری، آنان را در پیشرفت تحصیلی و پیشبرد اهداف آموزشی یاری دهند.
در بخشی از این کتاب آمده است:«برخی از افراد عادت دارند بلند مطالعه کنند. برخی راه میروند و مطالعه میکنند. برخی خیلی سریع و تند از روی مطالب میگذرند و برخی یک مطلب را چندین بار مطالعه میکنند. سرعت مطالعه برخی زیاد و برخی بسیار کم است. برخی از افراد فقط در حد تکلیف به مطالعه مطالب میپردازند، تعدادی به مطالعه مطالب اضافی و بررسی عمیق آنها علاقهمندند و برخی دیگر حتی در حد وظیفه هم خود را به مطالعه مشغول نمیکنند.»
نویسندگان این کتاب معتقدند:«مسأله این است که چه کسی درست عمل میکند؟ علت این تفاوتها در چیست و برای اصلاح آنچه اشتباه و آسیبزا است چه باید کرد؟ در ادامه، برای درک بهتر علت تفاوتها، به بررسی جداگانه تیپهای شخصیتی و سبکهای مطالعه آنها پرداخته، آسیبهای موجود در مطالعه هر کدام را معرفی میکنیم و سپس به ارائه راهکارهای مربوط به آن میپردازیم.»
«شخصیتهای رنگی در تحصیل» در 79 صفحه به قیمت سه هزار و 500 تومان از سوی نشر نوشته منتشر شده است.
مجموعه داستان «مثل کسی که از یادم می رود» نوشته سیاوش گلشیری، شامل هشت داستان کوتاه است که بیشتر بر موضوع سردی روابط انسان معاصر و عدم ارتباط مناسب عاطفی تمرکز یافته است و مساله اهمیت ناحودآگاه انسان از موضوعات اصلی مطرح شده در محتوای داستانی است.
مجموعه داستان«مثل کسی که از یادم می رود» نوشته سیاوش گلشیری شامل هشت داستان کوتاه رئال است که بیشتر بر موضوع سردی روابط انسان معاصر و نبود ارتباط مناسب عاطفی تمرکز یافته است. آنچه نخ ارتباطی و زنجیره داستانهای گلشیری است، خلاء دائمی بین شخصیت های داستانهاست.
در تمامی این داستانها، شخصیتها به دنبال فرد «دیگری» برای پرکردن خلاء عاطفی- روانی شان در زندگی به مرور گذشته می پردازند. این خلاء در داستان اول این مجموعه که «همیشه از دست ها شروع می شود» نام دارد، به ارتباط بین زن و مردی متاهل نسبت به «دیگری» اشاره دارد؛ در داستان «همیشه پیش از آن که فکرکنی اتفاق می افتد» پر رنگ تر می شود. «دیگری» در داستان دوم مجموعه، در حد یک عکس زن مو بور باقی می ماند و در داستان «گلدان کوچک شمعدانی» عکس به نمادی جمعی برای سربازان گمنام تبدیل می شود، تا جایی که حضور نداشتن «دیگری» باعث روان پریشی زن در مرگ فرزند میشود.
افلاطون وقتی میخواهد عشق را معنا کند میگوید «یک میل همیشگی برای تصاحب زیبایی»، از نظر لاکان این خلاء وجودی است که تبدیل به میل به دیگری میشود و چون اجابت نمیشود، دوباره به خلاء میرسد. با کمی دقت در شخصیت پردازی مجموعه داستان «مثل کسی که از یادم می رود» در مییابیم که بیشتر شخصیتهای داستانی گلشیری مثل یک سوژه برزخی بین جبر و اختیار گم شده اند و مدام در پی پرکردن خلاء های خود هستند. از نظر لاکان، خلاء وجودی در انسان ها همیشگی است، از همین روی است که نویسنده سر آغاز نام چهار داستان از هشت داستان خود را «همیشه» می گذارد تا بیانگر این درونمایه تکرار شونده باشد که وجود انسان معاصر بر مبنای فقدان همیشگی استوار است.
پیرو نامه تفاهم نامه نهاد كتابخانه های عمومی كشور با سازمان عقیدتی سیاسی ارتش جمهوری اسلامی ایران ، حق عضویت سربازان و نیرو های پایور ارتش در كتابخانه های عمومی تحت پوشش نهاد با ارائه كارت شناسایی با تخفیف 50 درصد انجام میگردد. لازم (اعتبار این تفاهم نامه از 07/06/1391 به مدت 5 سال می باشد).
مجموعه داستان «برای پیرهنت میمیرند» نوشته ناتاشا محرمزاده از سوی انتشارات هیلا منتشر شد.
داستان های مجموعه «برای پیرهنت میمیرند» اغلب با دستمایه قرار دادن برخی مضامین اجتماعی و روانشناسی در دنیای امروزی نوشته شده است.
در بخشی در این کتاب آمده است: «برادرهای بزرگتر میتوانند لاغر باشند یا چاق. بداخلاق باشند و مثلا محکم بزنند پس گردن برادرهای کوچکتر یا نه میتوانند مهربان باشند و فقط موقع راه رفتن کف دستشان را آرام بگذارند پس گردن برادرهای کوچکتر. برادرهای بزرگتر میتوانند یک تنه یک محل را به هم بریزند و از سر کوچه که به خانه میآیند فحش و فضاحت همسایهها را پشت سرشان جا بگذارند...»
در بخش دیگری از این مجموعه داستان میخوانیم: «برای من تصویر برادر بزرگتر همیشه شبیه صفحه شطرنجی بود که دست نخورده روی میز قرار داشت و بعد شبیه سالکی میشد که توی باغچه دفن بود.»
محرمزاده ساکن شهرستان لاهیجان است.
وی تاکنون برگزیده جوایز ادبی مانند جایزه نخست مسابقه کشوری شعر و داستان بندرعباس سال 83 برای داستان «تو اینطوری فکر کن»، نامزد جایزه گلشیری و جایزه مهرگان برای مجموعه داستان «ساعت از مرگ گذشت» سال 84 ، برنده جایزه نخست مسابقه سراسری قصص در سال 86 برای داستان «سودای نیل» و برنده جایزه نخست دومین دوره مسابقات سراسری قصص در سال 88 برای داستان «نشانه» شده است.
از محرم زاده پیش از این یک مجموعه داستانی با عنوان «ساعت از مرگ گذشت» از سوی نشر ایلیا در استان گیلان منتشر شده است.
مجموعه داستان «برای پیرهنت میمیرند» در 160 صفحه، با شمارگان هزار نسخه، به بهای هفت هزار و 500 تومان از سوی انتشارات هیلا روانه کتابفروشیها شده است.
کتاب «اطلس کتابخانههای استان البرز» از سوی انتشارات «ملرد» راهی بازار نشر شد. این اثر با هدف بررسی تطبیقی وضعیت انواع کتابخانههای موجود در استان البرز و اطلاعرسانی جامع به شهروندان استانی تهیه شده است.
در این اثر اطلاعاتی مانند «بررسی تطبیقی درباره وضعیت انواع کتابخانههای موجود در استان»، «تهیه نقشه کامل کتابخانههای متنوع با درنظر گرفتن پراکندگی جغرافیای محل استقرار»، «اطلاعرسانی جامع به شهروندان استان درباره موقعیت مکانی، منابع، امکانات و خدمات کتابخانهها در راستای تشویق آنها برای عضویت و استفاده از منابع کتابخانهها»، «ارتقای سطح آگاهیهای اقشار مختلف مردم از جایگاه کتابخانهها و کتابداران در توسعه فرهنگی»، «بهرهگیری از اطلاعات جامع گردآوری شده و نتایج پژوهش در برنامهریزی راهبردی اداره کل کتابخانههای عمومی استان»، «ایجاد پایگاه اطلاعاتی اطلس کتابخانههای استان به منظور تسهیل در بازیابی اطلاعات مورد نیاز شهروندان»، «کمک به اعتلای فرهنگ مطالعه مطالعه و کتابخوانی و گسترش کتابخانهها» و «گسترش ارتباطات بین کتابخانهها و بهرهگیری بهینه از سیستم ماشینی کردن به منظور اتقاء کیفیت خدمات کتابخانه به مراجع» درج شده است.
کتاب مذکور در 11 فصل تنظیم شده است. «کتابخانههای عمومی نهادی»، «کتابخانههای عمومی مشارکتی»، «کتابخانههای دانشگاهی»، «کتابخانههای تخصصی»، «کتابخانههای مساجد»، «کتابخانههای آموزشگاهی»، «کتابخانههای حوزوی»، «کتابخانههای مستقل»، «کتابخانههای ندامتگاهی»، «کتابخانههای کودک و نوجوان» و «کتابخانههای روستایی» عناوین فصول یازدهگانه این اثر را تشکیل میدهند.
کتاب «اطلس کتابخانه های استان البرز» به همت پرویز قراگزلو و جمعی از نویسندگان، با شمارگان هزار نسخه، در 347 صفحه مصور، به بهای 25 هزار تومان از سوی نشر ملرد منتشر شده است.