عباس عنایتی، مولف این کتاب، در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران"ایبنا"، با اشاره به موضوعات و محور اصلی مطالب این کتاب گفت: این اثر مسوولیت افراد در ابعاد و زمینههای مختلف زندگی را از دیدگاه قرآن و روایات بررسی میکند و تلاش دارد مدل زندگی بر مبنای قرآن و روایات را تشریح کند.
مجموعه فرهنگی هنری خواجوی کرمانی به واسطه توسعه استفاده جوانان و نوجوانان از گوشیهای تلفن همراه و اینترنت مسابقه کتابخوانی «بازیهای شیطانی» را بر اساس کتاب «اعتیاد به اینترنت و موبایل» برگزار میکند.
معصومه مداح، کارشناس فرهنگی مجموعه خواجوی کرمانی در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران"ایبنا"، در این باره گفت: متاسفانه این روزها استفاده فراوان جوانان و نوجوانان از گوشیهای همراه و جستوجو در فضای اینترنت به صورت اعتیاد درآمده و همهگیر شده است.
کتاب «سرچشمه پیدایش کمدی» نوشته عطاالله کوپال تنها کتاب موجود به زبان فارسی درباره خاستگاه هنر کمدی و همچنین نقد و تحلیل آثار «آریستوفانس» کمدینویس شهره یونان باستان است. این کتاب که دارای ویژگیهای آموزشی و کاربردی و منبع مورد نیاز دانشجویان ادبیات و تئاتر است تنها یک بار در سال 1384 با شمارگان هزار و 100 نسخه منتشر شد.
اصل و منشا" کلیله و دمنه" هندی است ، منابع اصلی کتاب در ادبیات هندی دو کتاب مهم است . یکی از این دو کتاب ( پنجه ی تنتره ) به معنی پنج کتاب است.
در قرن ششم میلادی در زمان سلطنت خسرو انوشیروان نسخه ای از این کتاب به زبان پهلوی ترجمه می گردد که از بین رفته ، در همان قرن یعنی حدود سال 570 میلادی ترجمه ی دیگری از این کتاب به زبان سریانی صورت می گیرد که در این ترجمه برای نخستین بار نام " کلیلک و دمنک " دیده می شود ، که همین کلیله و دمنه ی امروزی است ، گزینش این نام وجود دو شغال به نام های کلیله و دمنه در متن داستان کتاب است.
«نه تنبیه نه تشویق» عنوان کتابی از الفی کهن با ترجمه اکرم کرمی است که به خانوادهها کمک میکند انگیزههای درونی کودکان خود را پرورش دهند و اعتماد به نفس را در بچهها تقویت کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، الفی کهن در کتاب «نه تنبیه نه تشویق»، تکیه به روانشناسی پاداش و تنبیه را به چالش میطلبد و استفاده از پاداش را در خانه، مدرسه و محل کار زیر سئوال میبرد. این کتاب والدین، معلمان و مدیران را متقاعد میکند که تلاش برای کنترل غیرمستقیم دیگران از طریق تشویق و پاداش، ظاهرا در کوتاه مدت جواب میدهد، اما در نهایت روش موفقی نیست و زیانهای ماندگار برجای میگذارد.
نظر به اينكه زبان فارسى، زبان دوم عالم اسلام و كليد بخش عظيمى از ذخاير ارزشمند علمى و ادبى تمدن اسلامى، و خود از اركان هويّت فرهنگى ملت ايران است، و با توجه به اينكه بنابر اصل پانزدهم قانون اساسى جمهورى اسلامى ايران، زبان مذكور، زبان رسمى و مشترک ملت ايران است، بهمنظور حفظ سلامت و تقويت و گسترش اين زبان و تجهيز آن براى برآوردن نيازهاى روزافزون فرهنگى و علمى و فنى و رفع تشتّت و ايجاد هماهنگى در فعاليتهاى مراكز فرهنگى و پژوهشى در حوزۀ زبان و ادب فارسى و سازمان دادن به تبادل گسترده و پربار تجربه درزمينۀ تحقيقات و مطالعات در اين حوزه و صرفهجويى در نيرو و استفادۀ صحيح از كارشناسان و پژوهشگران و ايجاد مرجعى معتبر و برخوردار از وجهه و حيثيت جهانى در ايران، شوراى عالى انقلاب فرهنگى اساسنامۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسى را در جلسههاى 208 و 209، مورخ 26/10/68 و 24/11/68 به تصويب رساند.
منطِقُالطِّیر یا مقاماتالطیور منظومهایست از عطار نیشابوری که به زبان فارسی و در قالب مثنوی در بحر رمل مسدس مقصور(محذوف) سروده شدهاست. کار سرودن این مثنوی در قرن ششم هجری قمری (۱۱۷۷ میلادی) پایان یافتهاست. ابیات ین مثنوی را بین ۴۳۰۰ تا ۴۶۰۰ بیت دانسته اند، از مثنویهای تمثیلی عرفان اسلامی به شمار میآید. مراحل و منازل در راه پوییدن و جُستن عرفان یعنی شناختن رازهای هستی در منطقالطّیر عطار هفت منزل است. او این هفت منزل را هفت وادی یا هفت شهر عشق مینامد.
هفت وادی به ترتیب چنین است: طلب، عشق، معرفت، استغنا، توحید، حیرت، و فقر که سرانجام به فنا میانجامد. در داستان منطقالطّیر، گروهی از مرغان برای جستن و یافتن پادشاهشان سیمرغ، سفری را آغاز میکنند. در هر مرحله، گروهی از مرغان از راه باز میمانند و به بهانههایی پا پس میکشند تا این که پس از عبور از هفت مرحله، از گروه انبوهی از پرندگان تنها «سی مرغ» باقی میمانند و با نگریستن در آینه حق در مییابند که سیمرغ در وجود خود آنهاست. در نهایت با این خودشناسی مرغان جذب جذبه خداوند میشوند و حقیقت را در وجود خویش مییابند.
کتاب «درآمدی بر تاریخ فرهنگی بدن در ایران» نوشته محمدسعید ذکائی و مریم امنپور منتشر شد. این اثر رخدادهای مربوط به بدن مانند پوشش و مرگ و میر را به عنوان یکی از مولفههای فرهنگی و اجتماعی بررسی و تحلیل کرده است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، بدن وجه مهمی از فرهنگ عمومی، ارزشها و شیوههای زندگی ساکنان یک سرزمین را آشکار میسازد. تجربیات بدنی دلالت آشکاری برای تنظیم روابط و تعاملات اجتماعی موجود دارند و نشانهها و علایمی از نظم اجتماعی را در خود نهفتهاند.
مجموعه سه جلدی کتابهای «مدیریت شهری» توسط سید محمد هادی ایازی و همکاران وی تالیف و با حمایت اداره کل مطالعات اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، جلد نخست کتابهای مدیریت شهری اختصاص به «مبانی و حوزه ها» دارد و مشتمل بر 18 فصل است. در این جلد، علاوه بر تعاریف، مفاهیم و روابط مفهومی، درباره تاریخچه و سابقه مدیریت شهری، رویکردها و نظریهها، روشها و ابزارهای مدیریت شهری نیز مباحث مفصلی ارایه شده است.
طب سوزنی در تشخیص و درمان بسیاری از بیماریهای خاص تاثیر چشمگیری داشته است. کتاب «طب سوزنی به زبان ساده» در این راستا نگاهی تازه به این روش پزشکی دارد که آن را پروفسور ژوبین به رشته تحریر درآورده و غلامرضا آذرهوشنگ نیز آن را ترجمه کرده است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب به زبانی ساده سعی در بررسی طب سوزنی با نگاهی تازه به این حوزه دارد که در 6 فصل 398 صفحهای نوشته و ترجمه شده است.
نویسنده این اثر، با تحقیقات از پیش انجام شده خود، ابزار کار این طب و چگونگی استفاده از این ابزار نوکتیز را به خواننده منتقل میکند. وی با تشریح وجود 12 کانال اصلی در بدن انسان و هشت کانال فرعی، تمامی کانالها را دارای مسیر گردشی خاص خود میداند.