سه شنبه 23 دی 1393 ساعت 10:41 |
بازدید : 238 |
نویسنده :
?
| ( نظرات )
در آستانه پایان سال 2014 میلادی گاردین به معرفی بهترین کتابهای داستانی که در سال جاری منتشر شدند، پرداخته است. در اینجا با رمانها و داستانهای کوتاهی که بیشتر در کانون توجه قرار داشتند آشنا میشویم.
در سال 2014 تقریباً همه رماننویسان مطرح یک کتاب به بازار عرضه کردند. «ایان مک ایوان» در کتاب «قانون کودکان» خود به بررسی جزئیات قضاوت اخلاقی و حقوقی پرداخته در حالیکه «مارتین امیس» در کتاب «محدوده علاقه» کمدی تلخ از قضیه هولوکاست ارائه کرده است.
رمان اخیر «هاروکی موراکامی» به نام «تسوکورو تازاکی بیرنگ و سالهای زیارت رفتنش» بسیار مورد استقبال واقع شد و «سارا واترز» در «مستأجر مهمان» به مسئله تغییر طبقات اجتماعی پس از جنگ جهانی اول پرداخت.
«کارل اووه ناسگارد» رماننویس نروژی در رمان «جزیره کودکی» دوران کودکی خود را از لحاظ روانکاوانه روایت کرده و «کالم تویبین» در رمان «نورا وبستر» پرترهای زیبا و غمانگیز از درگذشت پدر خود در دهه 1960 در ایرلند را به تصویر کشیده است.
همچنین در سال جاری دو تن از بزرگان داستانسرایی آمریکا یعنی «مارلین رابینسون» با رمان «لیلا» که نگاهی به حوادث رمانهای «گیلیاد» و «خانه» او دارد و نیز «ریچارد فورد» با «بگذار برایت فرانک باشم» که ادامه داستانهای فرانک بسکوم است، به اوج حرفه ادبی خود بازگشتند.
«ویل سلف» در رمان «کوسه» که دومین کتاب از سهگانه داستانهای دکتر زاک باسنر است، به مدرنیسم، پزشکی و جنونهای قرن بیستم پرداخته و «هاوارد جاکوبسن» در رمان «جی» ترکیبی از طنز فرهنگ معاصر با احساسات ضدیهودی ارائه کرده است.
«علی اسمیت» در رمان تحسینشده خود به نام «چگونه هر دو بودن» که در دو بخش منتشر شد، داستان عشق و هنر را به زیبایی بیان کرد و توانست به فهرست نهایی بوکر راه یابد و نیز جایزه گلداسمیث را کسب کند.
سه شنبه 23 دی 1393 ساعت 10:37 |
بازدید : 255 |
نویسنده :
?
| ( نظرات )
تاب «سوی آبی بادها» كه کیارنگ علایی آن را به فارسي برگردانده، شامل مجموعه عکسهای رینکو کاوائوچی، عکاس مشهور ژاپنی است.
کتاب «سوی آبی بادها» با عنوان فرعی «تاملی بر عکسهای رینکو کاوائوچی» با ترجمه کیارنگ علایی، یکی دیگر از مجموعه کتابهای عکس و شعر، منتشر شده در نشر حرفه هنرمند است. رینکو کاوائوچی عکاس نامتعارف ژاپنی، به دلیل سبک کاری خود از شهرت بالایی در جهان برخوردار است.
علایی در این کتاب ترجمههای خود از هایکوهای 36 شاعر ژاپنی را در کنار عکسهای کاوائوچی درج کرده است و در این راستا تمام تلاش علایی این بوده که عکسها و هایکوهای در کنار هم استفاده شده از نظر مفهومی بار معنایی یکسانی داشته باشند. بهعبارتی دیگر در این کتاب علایی با انتخاب و درج هایکو در کنار عکسهای کاوائوچی به تحلیل این عکسها پرداخته است.
کتاب همچنین مقدمه نیمه بلندی از مترجم با عنوان «از رنکو تا رینکو» را بر صفحات آغازین خود دارد. علایی در این نوشته چرایی انتشار این کتاب و چگونگی آن را توضیح داده است.
«سوی آبی بادها: تاملی بر عکسهای رینکو کاوائوچی» ترجمه کیارنگ علایی با شمارگان دو هزار نسخه، 160 صفحه و بهای 16 هزار و 500 تومان از سوی انتشارات حرفه هنرمند روانه کتابفروشیها شده است.
دو شنبه 15 دی 1393 ساعت 18:24 |
بازدید : 375 |
نویسنده :
?
| ( نظرات )
اهدای 60 جلد کتاب درسی و کمک آموزشی توسط خانم دکتر ضیایی به کتابخانه عمومی فرزانگان صورت گرفت.
خانم دکتر ضیایی به عنوان یکی از خیرین عرصه کتابخانه های عمومی در شهر بهارستان تا کنون کمک های زیادی در راستای تامین منابع و تجهیزات کتابخانه نموده است. ایشان همچنین نسبت به تجهیز بخش کودک کتابخانه و نیز تهیه کتب و منابع مخصوص رده سنی کودکان کمک شایانی به این کتابخانه نموده اند.لازم به ذکر است که ارزش کتابهای اهدایی 8 میلیون ریال است .
«پیچک نجات» عنوان کتابی است که نشر سنا با موضوع خاطرات رزمندگان دفاع مقدس منتشر کرده است.
کتاب «پیچک نجات» نوشته علی محمد قاسمپور (آرانی) است. او در این کتاب به خاطرات خود از هشت سال جنگ تحمیلی میپردازد.
این خاطرات در 41 عنوان گرد آمده است و خاطراتی از دوران سربازی تا حضور در عملیاتهای جنگ تحمیلی را در بر دارد. نگارنده پیش از پرداختن به خاطراتش از این دوران، در بخش پیشگفتار «پیچک نجات» به شرح کلی دلائل تجاوز عراق به خاک میهن مان پرداخته است و میکوشد تحلیلی در این باره ارائه دهد.
اجباری، صفر کیلومتر، هفتهای 90هزار، شاداب، تسویه حساب، خوابگاه شاوریه و کوچه پس کوچههای حلبچه، عنوان برخی خاطراتی است که در «پیچک نجات» آمده است. در پایان کتاب، برخی تصاویر و اسناد از دوران دفاع مقدس نیز به چاپ رسید است.
در خاطرهای با عنوان «چاپ دلچسب» میخوانیم: «داخل سنگر بسیار گرم بود. برای من که به گرما حساس بودم، دشوارتر میگذشت. هزاران پشه خاکی همصدا شده بودند که بطور کامل ما را بخورند. برخی راحت میخوابیدند. پشهها مزاحم آنان نمیشدند. ولی من با پشهها میانه خوبی نداشتم. خستگی مفرط از بیخوابی بسیار مرا آزار میداد. بیرون سنگر شبها نسیم فرحبخش و خنکی داشت. نعمتی که امکان بهرهبردن از آن نبود...»
«پیچک نجات» را انتشارات سنا با شمارگان یکهزار و 500 نسخه، 308 صفحه، قطع رقعی و به بهای 95هزار ریال روانه بازار نشر کرده است.
بزرگداشت شاعر و نویسنده مرحوم حاج محمد محمدی قهدریجانی در شهرستان فلاورجان برگزار شد .به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ،به همت انجمن های ادبی و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فلاورجان مراسم بزرگداشتی به یاد نویسنده شاعر و خیر شهرستان حاج محمد محمدی قهدریجانی برگزار شد.
در این مراسم که با حضور آقائیان زاده سرپرست معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و مسولان شهرستان برگزار شد ، ضمن اجرای برنامه های فرهنگی و هنری از خانواده این شخصیت فرهنگی تجلیل بعمل آمد.
گفتنی است این مراسم روزچهارشنبه دهم دی ماه در سالن آمفی تئاتر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان فلاورجان برگزار شد.
نخستین جشنواره تئاتر سرو شهرستان شهرضا به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری انجمن هنرهای نمایشی و گروه تئاتر افسانه ای شهرضا برگزار می گرددفرهمندیان رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شهرضا در این رابطه گفت : شهرستان شهرضا دارای هنرمندان مستعد و دارای پتانسیل های بالایی برای تولید آثار نمایشی با کیفیت خوب می باشد و این خود حمایت از تئاتر شهرستان را بیش از پیش ضروری و حائز اهمیت می نماید. وی افزود یکی از راه های فعال سازی گروه های تئاتر در شهرستان برگزاری جشنواره های هنری مختلف می باشد و در همین راستا اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرضا اقدام به برگزاری نخستین جشنواره تئاتر سرو می نماید.
فرهمندیان گفت: این جشنواره با اجرای تعداد 8 اثر نمایشی توسط 5 گروه تئاتر شهرضا در مکاتب و ژانر های مختلف به صورت بلک باکس برگزار خواهد گردید. جشنواره به صورت داخلی و غیر رقابتی خواهد بود و انشاء الله در صورت تأمین منابع مالی و فراهم شدن زمینه های لازم در سال های آتی به صورت استانی و رقابتی برگزار خواهد گردید.
گفتنی است این جشنواره از یکم لغایت بیست و یکم بهمن ماه همه روزه از ساعت 6 عصر در محل نگارخانه حکیم الهی شهرضا برگزار خواهد شد.
چهار شنبه 10 دی 1393 ساعت 11:1 |
بازدید : 238 |
نویسنده :
?
| ( نظرات )
استاد عزیزالله عطاردی تحقیق و تألیف 70 عنوان کتاب در یکصد و شصت مجلد در حوزههای مختلف را بر انجام رساند. او در حوزه مسانید اهل بیت (ع) و ترجمه مسندها 99 جلد کتاب به زبان عربی و فارسی نگاشته است که در گزارش کتابشناسی پیشرو با بخشی از این آثار آشنا می شوید.
مجموعه مسانید اهلالبیت علیهمالسلام (عربی)
(تألیف)
این مجموعه عظیم مسانید با بیش از هفتاد مجلد از مسند حضرت مولیالموحدین امیرالمومنین علیهالسلام در 27 جلد و قریب 14 هزار صفحه آغاز شده و پس از آن مسند اُمّالائمه حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها و مسانید ائمه هدی تا حضرت امام حسن عسکری علیهمالسلام تدوین شده است.
در آغاز مسند هرکدام از معصومین علیهمالسلام، فصولی در زندگانی، فضائل و مناقب و دیگر ویژگیهای آن حضرت نگاشته شده و سپس احادیث مسند روایتشده از هر يك با ذکر منابع و سلسله روات بیان شده است. فصلبندی ابواب کتاب، به روش قدمای محدثین است.
المضمرات و المرسلات من احادیث اهل البیت (ع) (2 جلد)
(تأليف) چاپ اول: 1391؛ 1030 صفحه؛ وزیری (عربی)
در مجامع حدیثی، راویان، برخی روایات را بدون نام امام معصوم (ع) روایت کردهاند و به دلایل امنیتی و مشکل ارتباط با آن بزرگواران، از امام نام نمیبرند بلکه از معصوم با الفاظی مانند: «از یکی از آن دو امام» یا «از او سوال کردم» یا «از فقیه پرسیدم» یا «از عالم پرسیدم» و موارد مشابه یاد میکنند. این گونه روایات در کتب حدیث وجود دارند و دانشمندان علم حدیث، براساس قرائن و شواهد، به حدس یا قطع نام امام (ع) را ذکر میکنند. همچنين بسیاری از احادیث شيعه به صورت مرسل ــ یعنی بدون نام راوی آمده است ــ مانند آن چه در کتاب «تحفالعقول» است، این احادیث را در اصطلاح، «روایات مرسله» (بدون تصريح به نام راوي) میخوانند.
چهار شنبه 10 دی 1393 ساعت 10:57 |
بازدید : 232 |
نویسنده :
?
| ( نظرات )
رمان «عشق در تبعید» نوشته بهاء طاهر با ترجمه خدیجه رسولی از سوی انتشارات افراز منتشر شد.
به نقل از روابط عمومی انتشارات افراز، «عشق در تبعید» یکی از آثار مهم بهاء طاهر، نویسنده سرشناس مصری است. طاهر، برنده جایزه بهترین رمان سال مصر در سال 1995 و برنده جایزه ادبی آلزیاتور ایتالیا در سال 2008 است.
رمان «عشق در تبعید» براساس کشتار صبرا و شتیلا در سال 1982 است. این فاجعه موجب شد تا بهاء طاهر به نگارش رمانی بپردازد که به خوبی گویای ابعاد وسیع آن باشد. به تصویر کشیدن وضعیت اندوهبار فلسطین به ویژه کشتار صبرا و شتیلا و محکوم کردن ناتوانی اعراب در واکنش به این حادثه، از جمله عواملی بودند که موجب شدند جایزه آلزیاتور به این رمان تعلق گیرد. اتحادیه نویسندگان عرب (اتحاد الکتاب العرب) در سال 2007 فهرستی از 105 رمان برتر عربی در قرن بیستم منتشر کرد که رمان «عشق در تبعید» در رتبه نوزدهم آن قرار داشت.
«عشق در تبعید» رمانی رئالیستی است که در عینحال، جنبههای رمانتیکی دارد. در این رمان مهمترین مسائل جهان در دهههای 60 تا 80 میلادی بهویژه در کشورهای اروپایی و جهان عرب، بررسی شدهاند و شیوه روایت داستان بهگونهای است که آسیبهای سیاسی و اجتماعی این دوران را به خوبی به خواننده منتقل میکند، از جمله انقلاب 1952 جمال عبدالناصر و پیامدهای آن، کودتای انور سادات و سیاستهای سرکوبگرانه او، کشمکشهای دو جناح چپ و راست، تبعیض نژادی و تعامل ظالمانه با مهاجران در جوامع اروپایی، و از همه مهمتر مسأله فلسطین، جنگ داخلی لبنان و کشتار صبرا و شتیلا.
توجه به حس انساندوستی و برادری و برابری میان نژادهای گوناگون از دیگر اختصاصات این رمان است.
انتشارات افراز رمان «عشق در تبعید» را در 320 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه و بهای هجده هزار و 800 تومان منتشر کرده است.
پنج شنبه 4 دی 1393 ساعت 14:49 |
بازدید : 244 |
نویسنده :
?
| ( نظرات )
کتاب «شبانهها»(در غیاب احمد شاملو) سروده سیدعلی صالحی از سوی نشر چشمه منتشر شد. بخش دوم این کتاب شامل خاطرات صالحی و آشنایی او را با نادرپور، مجابی، سپانلو، صفارزاده، رویایی، احمدی، براهنی، مصدق، م.آزرم، حقوقی، کسرایی و نیستانی است.
کتاب «شبانهها» با عنوان فرعی «شبانهها در غیاب احمد شاملو» چند روز پیش از سوی نشر چشمه منتشر شد. این کتاب 234 صفحه است و در بخش دوم خاطرات مشترک من با شاعرانی قبلتر از من، یعنی از دهه 50 تاکنون گنجانده شده است.
این کتاب شامل سه دفتر شعر با نامهای «در غیاب احمد شاملو»، «در غیاب ابونواس اهوازی» و «در غیاب شیرکو بیکس» است.
شاعر «عاشق شدن در دیماه مردن به وقت شهریور» ادامه داد: در بخش خاطرات گزینه شعر قبلیام با نام «بعد از زوال دریا» خاطراتم را با هشت شاعر از شاملو تا سیمین بهبهانی نوشته بودم و در این کتاب نیز خاطرات و آشناییام را با برخی دیگر از شاعران آوردهام.
این شاعر اضافه کرد: در کتاب «شبانه» خاطراتم را با نادر نادرپور، جواد مجابی، محمدعلی سپانلو، یدالله رویایی، احمدرضا احمدی، رضا براهنی، حمید مصدق، طاهره صفارزاده، م.آزرم، محمد حقوقی، سیاوش کسرایی و منوچهر نیستانی نوشتهام که در بخش دوم کتاب منتشر شده است.
سید علی صالحی از شاعران شاخص شعر گفتار است. از آثار وی میتوان به «یوماآنادا»، «پیشگو و پیاده شطرنج»، «مثلثات و اشراقها»، «عاشق شدن در دیماه، مردن به وقت شهریور»، «دیرآمدی ریرا... نامهها»، «نشانیها»، «سفر بخیر مسافر غمگین پاییز پنجاه و هشت»، «آسمانیها»، «رویاهای قاصدک غمگینی که از جنوب آمده بود»، «ساده بودم، تو نبودی، باران بود» اشاره کرد.
«آخرین عاشقانههای ری را»، «دعای زنی در راه که تنها میرفت»، «چیدن محبوبههای شب را تنها به باد یاد خواهد داد»، «دریغا ملا عمر...»، «از آوازهای کولیان اهوازی» (شعرهای دوران جوانی،1350-1350)، «سمفونی سپیدهدم» و «ردپای برف، تا بلوغ کامل گل سرخ» نام دیگر کتابهای این شاعرند.